Ervaring Golazo Noord Nederland

Golazo Noord Nederland GRONINGEN

Golazo Noord Nederland (2014), voorheen Topsport Noord Nederland, richt zich al sinds 1992 op het organiseren van (top)sportevenementen in Groningen. Door de jaren heen zijn verschillende sportevenementen geïnitieerd met een prachtige mix van top- en breedtesport voor jong en oud. Zo wordt vanaf 1993 de 4 Mijl van Groningen, het grootste hardloopevenement van Noord Nederland georganiseerd en ligt sinds 2008 de focus geheel op hardloopevenementen. Bij alle evenementen is optimale aandacht voor gezond bewegen, promotie van Groningen, maatschappelijke betrokkenheid en stimulering van bedrijfsactiviteiten. Jaarlijks trekken de evenementen zo’n 30.000 deelnemers en honderdduizend toeschouwers.

Zoveel kansen en mogelijkheden!

Ik ben met de Vrijwilligerplanner in aanmerking gekomen voor de hardloop- en fietsevenementen die wij organiseren vanuit Golazo Noord Nederland. Wij werken hiervoor met meer dan 1000 vrijwilligers verspreid over alle evenementen. Om bij al deze evenementen vrijwilligers te ontvangen en ook nog op de juiste manier in te zetten is altijd een hele klus en behoorlijk tijdrovend werk. Hiervoor kwam de Vrijwilligersplanner.nl langs met zoveel kansen en mogelijkheden waarbij dit proces het zou versnellen en vergemakkelijken. Hiervoor hebben wij voor de GasTerra Ladiesrun Groningen met een online test omgeving gewerkt. Waarbij al onze ideeën en problemen waar wij tegen aan liepen meteen uitgewerkt werden en alle tips om het systeem te verbeteren meer dan welkom waren!

4 mijl vrijwilligers_01.png

 Binnenkort zullen wij het systeem verder uitzetten onder de vrijwilligers. Vrijwilligers kunnen dan zelf aangeven via het systeem of ze beschikbaar zijn of niet, je hoeft ze dan als organisator zelf alleen nog in te delen bij de juiste functies. Waarbij je vlak voor het evenement een gehele groep met dezelfde functie kunt mailen vanuit het systeem. Uiteraard blijft persoonlijke contact met vrijwilligers erg belangrijk en wordt dit ook zeker gestimuleerd door de eigenaren van de Vrijwilligersplanner.nl Dit door bijvoorbeeld af en toe een dubbele check te doen met behulp van een belronde. Voor de vrijwilliger zelf is het uiteindelijk ook een stuk fijner om jezelf aan te melden, en al je gegevens zelf in te vullen op een persoonlijke profielpagina.

 Wij hopen nog een lange samenwerking aan te gaan met de Vrijwilligerplanner voor al onze komende harldoop- en fietsevenementen!

 Sportieve groet,

Michelle Mencke

Event support medewerker Golazo Noord Nederland